امنیت درب‌ها یعنی جلوگیری از ورود دزدان و سارقان و متجاوزان از طریق درب‌های ورودی به ساختمان‌ها و بناها و مراکز و …. منظور از درب‌ها کلیه درب‌های ورودی و خروجی و گیت‌ها و درب‌های پارکینگ و گاراژ و درب‌های اضطراری و … می‌شود. در این مقاله بر آنیم تا به بررسی انواع درب‌های ایمنی و امنیتی، تاکتیک‌ها و تکنیک‌های سارقان و تجهیزات امنیت درب‌ها بپردازیم.

امنیت درب‌ها یعنی جلوگیری از ورود دزدان و سارقان و متجاوزان از طریق درب‌های ورودی به ساختمان‌ها و بناها و مراکز و …. منظور از درب‌ها کلیه درب‌های ورودی و خروجی و گیت‌ها و درب‌های پارکینگ و گاراژ و درب‌های اضطراری و … می‌شود.

درب‌ها انواع مختلفی دارند و بر اساس نوع کاربردی که دارند متفاوت می‌شوند. مثلاً درب‌های منازل و سازمان‌های مسکونی از جنس‌های مختلفی اعم از درب‌های چوبی‌، درب‌های فلزی ساخته می‌شوند. در منازل مسکونی اغلب قاب‌های درب‌ها چوبی هستند.

انواع درب‌های ایمنی و امنیتی

در سال ۱۹۹۰‌، مجله مشتری در یک تحقیق علمی بیان نمود که درب‌های مسکونی به راحتی با فشار و زور باز می‌شوند‌. درب‌های چوبی که به راحتی قابل باز شدن هستند و حتی زمانی که در ساخت درب‌ها از قطعات فلزی استفاده می‌شود نمی‌تواند امنیت درب‌ها را تا جایی که باید تامین کند‌. در دهه ۱۹۹۰ این موضوع یعنی تامین امنیت درب‌ها در صنعت ساخت درب یکی از موضوعات جدی بود و کارخانه‌های سازنده انواع درب‌، تست‌های امنیتی را بیش از پیش در دستور کار خود قرار دادند.

آمارها نشان می‌داد که دو سوم سرقت‌ها از طریق ورود از درب‌های ورودی انجام می‌شود که البته همان طور که سارقان تکنیک‌ها و روش‌هایی برای ورود غیر قانونی دارند‌، از این طرف روش‌های ممانعت از ورود آنها نیز وجود دارد که می‌تواند این درصد سرقت را به حداقل ممکن برساند می تواند.

در یک تحقیق آماری‌، نشان داده شد که حدود ۲۵% منازل مسکونی‌، حداقل یک بار مورد سرقت قرار گرفته‌اند که این عدد قابل تامل است‌.

تاکتیک‌ها و تکنیک‌های سارقان

آمارها نشان می‌دهد که بیش از ۸۷% سرقت‌ها از طریق باز کردن قفل درب‌ها به وسیله ابزارهای مختلف رخ می‌دهد‌. لذا قفل درب‌ها یکی از بخش‌های مهم در امنیت و ایمنی درب‌ها محسوب می‌شود. گاهی نیز ورود غیرقانونی از طریق شکستن درب‌، ورود از طریق پنجره‌ها و سایر قسمت‌های قابل شکستن رخ می‌دهد.

تجهیزات امنیت درب‌ها

تجهیزات هشدار دهنده‌: تجهیزاتی هستند که برای هشدار و اعلان آلارم سرقت به کار برده می‌شوند. زمانی که درب باز می‌شود‌، این سیستم‌های آلارم و هشدار به شکل‌های مختلفی مثلاً بوق و آژیر و یا تماس با پلیس و مالک، اعلام هشدار می‌دهند. این سیستم‌ها یکی از سیستم‌های متداول و مرسوم در امنیت و سیستم اعلام سرقت هستند.

سی‌دی‌های مانع سرقت‌: در این سی‌دی‌ها صداهایی ضبط شده در هنگام عدم حضور مالک یا مالکین پخش می‌شود و سارقان تصور می‌کنند کسی یا کسانی در محل حضور دارند‌.

شب‌بندها‌: شب‌بندها و یا قفل‌های مشابه آن وسایل و تجهیزات و ابزارهای کمکی برای ممانعت ورود سارقان هستند‌. البته آمارها نشان می‌دهد این ابزارها وسایل مطمئنی برای جلوگیری از ورود متجاوزان نیست و به راحتی قابل شکستن هستند.

قاب و چارچوب درب‌: یکی از راه‌های ورود‌، چارچوب درب می‌باشد‌. سارقان و متجاوزان از این طریق می‌توانند وارد شوند. یکی از روش‌های ممانعت ورود سارقان و متجاوزان‌، چارچوب‌های فلزی و محکم و دارای ویژگی‌های ضد سرقت است که با فشار و ضربه و یا سایر مکانیزم‌های ورود مقاومت نشان دهد. مثلاً در لندن صفحاتی فلزی در داخل درب‌ها کار گذاشته می‌شود تا بر اثر ضربه به وسط درب‌، خصوصاً درب‌های چوبی امکان شکستن درب به حداقل برسد و یا چارچوب درب‌ها را فلزی انتخاب می‌کنند و به گونه مناسبی در دیوار کارگذاری می‌کنند تا حداقل امکان ورود را ایجاد نماید.

درب‌های مستحکم‌تر و قوی‌تر‌: یکی دیگر از روش‌ها استفاده از جنس‌های مرغوب‌تر در درب‌هاست. مثلاً به جای ساختن درب‌های چوبی، از جنس استیل مرغوب استفاده می‌کنند. یراق آلات درب را از جنس مرغوب و ضد سرقت انتخاب می‌کنند و شب بندها و سایر بخش‌های درب را به نوعی انتخاب می‌کنند که میزان ریسک سرقت را به حداقل برسانند.

استفاده از قفل‌های دوم و سوم‌: گاهی برای تامین امنیت و ایمنی‌، برای درب‌ها بیش از یک قفل استفاده می‌شود‌.

چشمی درب‌: چشمی درب‌ها نیز یکی دیگر از ابزارهایی است که برای تامین ایمنی و امنیت بیشتر در طراحی درب‌ها مدنظر قرار می‌گیرد. که دارای انواع و اقسام مختلفی است‌.

ایجاد پنجره در درب‌ها‌: یکی دیگر از روش‌های ارتقاء امنیت درب‌ها‌، ایجاد پنجره در درب‌ها است‌. این ویژگی در درب‌های ورودی‌، گیت‌ها و یا مکان‌هایی خاص بیشتر کاربرد دارد که البته باید جنس انتخاب شده برای پنجره نیز مورد توجه قرار گیرد.

قفل‌های ضد سرقت‌: قفل‌های ضد سرقت برای درب‌ها یکی از مهمترین ارکان‌های درب محسوب می‌شود‌. قفل‌هایی که به راحتی با ابزارهای معمول باز نشوند‌.

میدان دید درب‌ها‌: گاهی درب‌های ورودی در جایی طراحی و نصب می‌شوند که میدان دید مناسبی ندارند مثلاً در بین گیاهان و درختان و بوته‌ها‌، پنهان شده است و درب اصلی مشخص نیست‌. در این موارد احتمال سرقت بیش از پیش بالا خواهد رفت.

 

منبع: سیباشهر


[list icon=”momizat-icon-bullhorn” ]کلیـک کـنید و به کـانال مجلـه در تلگــرام بپیـوندید[/list]