گاهی در برخی از کلاسها و مشاوره ها، جملاتی مانند HiDDNS را توسط مثلا فروشندگان دستگاههای DVR و NVR میشنوید که با اطمینان و تاکید بر این قابلیت، دستگاه خود را تبلیغ میکنند. ولی این HiDDNS چیست؟

همانطور که سرویس DNS یک سرویس بسیار جالب و کاربردی است ، پیاده سازی کردن آن نیز به مراتب می تواند سخت و دشوار باشد ، فرض کنید که یک وب سرور خانگی یا یک Game سرور خانگی دارید و در اینجاست که شما با سرویس DNS دچار مشکی می شوید. هر بار که شما به اینترنت متصل می شوید به دلیل عوض شدن آدرس IP شما در ISP و نداشتن آدرس IP بصورت Static اسم وب سرور خانگی یا Game سرور شما که قرار است به آدرس IP تبدیل شود مرتب عوض می شود. در این حالت است که برخی از شرکت های سرویس دهنده خدمات اینترنتی یا ISP سرویسی به نام Dynamic DNS را به شما ارائه می دهند. در حالت عادی سرویس DNS یک سرویس سمت سرور است و کلاینت ها از آن استفاده می کنند ، اما زمانیکه صحبت از Dynamic DNS می شود یک برنامه کوچک بر روی شبکه خانگی یا سرور داخلی شما قرار می گیرد که در وهله های زمانی معین آدرس IP ای که شما دریافت کرده اید را برای DNS سرور ISP ارسال می کند تا با عوض شدن آدرس IP اسم وب سایت شما همچنان قابل دسترس باشد و رکوردهای DNS سرور ISP شما نیز عوض شود. با اینکار شما دیگر نیازی به خریدن آدرس IP استاتیک ندارید و هر بار با عوض شدن آدرس وب سرور شما اسم آن نیز در DNS سرور بروز خواهد شد. Dynamic DNS یکی از راهکارهای برطرف کردن محدودیت تعداد آدرس IP در نسخه ۴ می باشد.

حال از موضوع خارج نشویم، گاها اتفاق افتاده که کاربر تمایل به خرید آی پی ثابت نداشته ولی دوست دارد از انتقال تصویر هم استفاده کند.

شما مجبور هستید هر روز آی پی اینترنت را با دستگاه و نرم افزار تنظیم کنید تا این مشکل رفع گردد ولی بسیار خسته کننده و باعث عقب افتادن از برنامه های شما میشود.

با قابلیت DDNS شما میتوانید در سرور ایجادش ده توسط سازنده دستگاه، ID دستگاه را ثبت کرده و در هر بار نیاز به مشاهده تصاویر از طریق اینترنت، دیگر نگران تغییر آی پی دز صورت خاموش و روشن شدن مودم و تغییر آی پی نباشید. چرا که سرور دستگاه شما را ثبت کرده و شما فقط نام کاربری و پسور را وارد میکنید و تصاویر را میبینید.

مترجم: مهندس اسماعیلی


[list icon=”momizat-icon-bullhorn” ]کلیـک کـنید و به کـانال مجلـه در تلگــرام بپیـوندید[/list]