هنگامی که در مورد دوربین های پلاک خوان بحث می شود دوگونه مساله بیان می شود اول دوربین های پلاک خوان پلیس که آنها را ANPR می نامند ((RECOGNITION AUTOMATIC NUMBER PLATE که پلیس راهنمایی و رانندگی آنها را برای اندازه گیری سرعت اتومبیل ها بکار می برد که هم می توان به شکل ثابت و یا روی سه پایه و یا همچنین به صورت نصب شده در خودرو پلیس ها و یا در خیابان ها و بزرگ راه ها و جاده ها می باشد.
مساله دوم درواقع  دوربین های مداربسته ای می باشند که در ورودی پارکینگ ها، عوارضی ها ، پمپ بنزین ها و همچنین امکان مهم، به منظور کنترل کردن ورود و خروج اتومبیل ها استفاده می شوند.
کلیه ی دوربین های مداربسته توانایی نشان دادن تصویر پلاک  خودرو ها را داشته ولی همچنین مسئله حائز اهمیت این است که آیا این تصاویر واضح هستند و اعداد و حروف آنها قابل شناسایی است/
و یا این مسئله تنها زمانی که خودرو جلوی راه بند توقف می نماید پلاک آن را می توان خواند و یا  وقتی که اتومبیل دارای سرعت زیاد بوده نیز میتوان پلاک آن را تشخیص داد؟
و یا همچنین اگر نور چراغ های جلو مزاحم دید دوربین های مداربسته باشد چه کاری باید انجام دهیم؟
برای پاسخ دادن به تمامی سوال های موجود بایستی این مسئله را این گونه بیان کنیم که اگر تنها هدف مشاهده پلاک اتومبیل ها در نمایشگر باشد و احتیاجی به مطالعه آن از طریق نرم افزار نباشد دوربین های دارای فناوری HS-BLC= HIGH SPOTLIGHT BACK LIGHT COMPENSATION را بکار می بریم. دوربین های مداربسته ای که این فناوری را دارند با کاهش دادن نور شدید در جلوی خودروها شرایطی را ایجاد می کنند که پلاک اتومبیل قابل مشاهده باشد.
ولی اگرچه خواهان نمایش تصویر پلاک در مانیتور باشیم به طوری که حروف و اعداد پلاک قابل رویت باشد بایستی نرم افزارهای پلاک خوان را بکار برد.
این گونه نرم افزارها هنگامی که با دوربین های مداربسته همراه باشند توانایی  شناسایی پلاک در سرعت های بالا را نیز دارا می باشند در این صورت دوربین ها در کمتر از یک ثانیه، در حدود ده تا پانزده عکس به صورت پیوسته از پلاک خودرو گرفته و بعد از آن نرم افزار پلاک خوان به شکل خودکار عکس ها را باهم قیاس کرده و عکسی که از بقیه عکس ها مشخص تر است را برای نمایش دادن انتخاب می نماید پس از آن عکس را به متن تبدیل نموده و ذخیره می کند.
زمانی که از یک دوربین مداربسته حرفه ای با لنزی باکیفیت تر برای نرم افزارهای پلاک خوان استفاده شود و همچنین دوربین ها در مکانی خوب با زاویه دید استاندارد نصب شوند دیگر احتیاجی به اپراتور نیست که به صورت دستی پلاک خودروها را در پارکینگ وارد رایانه نماید. در برخی مواقع نیز می توان حتی اپراتور را حذف نموده و نرم افزار پلاک خوان را به سیستم راه بند و درب برقی وصل نمود.
به واقع سیستم پلاک خوان با تابش پروژکتورهای مادون قرمز به پلاک اتومبیل ها در ورودی های پارکینگ می توانند تصاویری با کیفیت و همچنین با خطای پایین تر از ۴ درصد را نمایش دهند.

 


[list icon=”momizat-icon-bullhorn” ]کلیـک کـنید و به کـانال مجلـه در تلگــرام بپیـوندید[/list]