یک مهندس آلمانی به نام والتر بروچ مسئول نصب این سیستم بود. سیستم مداربسته نخستین بار در سال ۱۹۴۲ توسط شرکت زیمنس آلمان برای مشاهده پرتاب موشک‌های آمریکا نصب شد.

در سال ۱۹۴۹ تبلیغات برای دوربین مداربسته اولین بار صورت گرفت و محصولی به نام وریکون معرفی شد که بدون نیاز به مجوز دولتی بود.

سپس از این سیستم‌ها برای ضبط تصاویر پرتاب موشک‌ها در پایگاه‌های فضایی استفاده شد و به تدریج روی موشک‌ها نصب شدند تا تصاویر به همراه صدا به زمین ارسال شوند.

دوربین مداربسته برای جلوگیری از جرایم در اماکن عمومی آمریکا در سال ۱۹۷۳ برای اولین بار در میدان تایمز نیویورک نصب شد، اما نقش چشمگیری در کاهش جرایم نداشت.

اما در سال ۱۹۸۰، استفاده گسترده از دوربین مداربسته در آمریکا، به ویژه در مراکز عمومی، آغاز شد.

این استفاده از دوربین مداربسته به نظر می‌رسید که در مقایسه با استفاده از نیروهای پلیس برای شناسایی جرایم، هزینه کمتری داشته باشد.

در ادامه، برخی حرفه‌ها و مشاغل، به ویژه آن‌هایی که در معرض سرقت قرار داشتند، نیز به استفاده از دوربین مداربسته روی آوردند.

در سال ۱۹۹۰، دوربین‌های مداربسته با قابلیت ضبط پس از شناسایی حرکت، وارد بازار شدند و استفاده از دوربین مداربسته را در آمریکا به طرز قابل توجهی افزایش دادند.

قبل از آن، دستگاه‌های ضبط تصاویر به طور محدودی قابلیت‌ها و حجم ذخیره سازی محدودی داشتند.

از نیمه دوم دهه ۱۹۹۰، پلیس دوربین‌های زیادی را در شهرها، به ویژه در مراکز عمومی، مدارس و پروژه‌های ساختمانی نصب کرد.

در انگلستان نیز استفاده از دوربین مداربسته بسیار رایج شد و شهر نورفولک انگلستان اولین شهری در این کشور بود که دوربین‌ها در آن نصب شدند.

از دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰، استفاده از دوربین مداربسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.

کاربردهای دوربین مداربسته شامل سیستم‌های حفاظتی، پلیسی، نظامی، فضایی، صنعتی، کنترل ترافیک، ارتباطات ویدیویی و تصویربرداری نامحسوس است.

کاربرد اصلی دوربین‌های مداربسته در سیستم‌های حفاظتی است، اما استفاده از آن‌ها محدود به سیستم‌های حفاظتی نمی‌شود و بسیاری از کاربردهای دیگر نیز دارد.

به عنوان مثال، دوربین‌های مخفی برای جلوگیری از ارتکاب جرایم، از جمله جرایم رانندگی، به طور گسترده‌ای استفاده می‌شوند.

به عنوان مثال، دوربین‌های دستگاه‌های خودپرداز برای شناسایی جرایمی مانند وارد کردن رمز کارت اعتباری استفاده می‌شوند.

آخرین آمارهای تحقیقاتی از شهرهای بزرگ آمریکا و انگلستان نشان می‌دهد که نصب دوربین‌های مداربسته در پارکینگ‌ها منجر به کاهش ۵۱ درصدی جرایم شده است.

همچنین در فرودگاه‌ها، میزان کاهش جرایم ۲۳ درصد و در سایر مراکز عمومی، میزان کاهش ۷ درصدی را نشان می‌دهد.